bg_fall_top

shiatsu

Shiatsu är en japansk kroppsterapi som är formad av traditionell kinesisk medicin och komplettad med västerländsk medicin. Själva ordet betyder fingertryck, men terapeuten använders sig också av hela handflator, armbågar, knän och ibland fötter. Mjuk beröring blandas med djupare tryck, sträckningar och varsamma justeringar i ett dynamiskt och vilsamt flöde. Cirkulation och energiflöde i kroppen stimuleras, samtidigt som en mycket djup avslappning infinner sig. Enligt tradition utförs behandlingen på en bädd på golvet och patienten har mjuka och lediga kläder på sig.

Effekten är att kroppens självläkande förmåga ökar och sjukdomar förebyggs. Ofta ger shiatsubehandlingar ökad självinsikt och mental stabilitet. Mer kroppsmedvetenhet och ett förhöjt välbefinnande är också vanliga effekter.

Från och med hösten 2014 tar jag en paus i att ge behandingar, då jag ägnar mer tid åt en doktorandtjänst på KI i stället. .

Läs spännande artikel i SvD: “Våra kroppar är levande nätverk” som handlar om hur österländsk läkekonst kan förklaras vetenskapligt [ladda ner pdf här].